Pokój jego duszy
[O2] Żarówki H7 w O2 - jaką mają moc
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
czy są tylko 2 rodzje tych żarówek: 55 i 100W :?: :roll:
oczywiscie chodzi mi o swiatla "krótkie"
[ Dodano: Sro 21 Lut, 07 10:53 ]
i przy okazji - jakiej mocy są "długie" H1, głupia instrukcja nic o tym nie mówi :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
szkoda, żarówki mają moc 55/60w h4 z tego co pamiętam ale moge sie mylić
co do h1 h3 h7 to wszystkie mają 55w ale można wsadzić zamiennik 100w które nie posiada homologacji w Polsce i na pudełku jest napisane do użytku off road
jak już chcesz lepsze światło to zainwestuj w xenona inaczej to tylko rzeźba był kiedyś test w auto szmacie o żarówkach jak mi sie nie spalił ten numer to wrzuce skan
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NEOrADEkWymianę robisz na coś lepszego?
[ Dodano: Sro 21 Lut, 07 11:21 ]
przy okazji: są jakieś zamienniki np "+30", "+50%", cos takiego widzialem kiedyś :?:
Zamieszczone przez djczasmożna wsadzić zamiennik 100w które nie posiada homologacji w Polscesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, na długich nie powinno sie nic stać ja tak mam przy xenonie na mijania mogą sie podziać kwiatki bo na mijania nonstop sie prawie jeździ
co do zamienników są dobre lepiej świecą tylko krócej coś za coś jak będziesz kupował te +30% lub wiecej to kupuj markowe philips lub osram a nie supermaketowe taka jest konkluzja z testu żarówek w auto świecie lepiej kup sobie zenona na allegro i zapodaj kolega Palioza ci w tym pomoże on ma obcykane te lampy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczaskup sobie zenona na allegro i zapodajsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, poziomowanie ci zrobi kolega Palioza z kółeczka a tak bedziesz co chwile wymieniał żaróki płacił po 50 dych za komplet a wczasie keidy bedziesz miał zenony to zapomnisz co to są żarówki
[ Dodano: Sro 21 Lut, 07 11:35 ]
pod tym linkiem masz opisana konwersje na zenony
Komentarz
-
-
szkoda, seryjne tez padają
Zamieszczone przez szkodaz kółeczka tzn "manualnie"?
spryski masz bo z tego co pamiętam to masz eleganca wiec nie widze problemu lub jak chcesz to gdzieś kolega Greszczyn podawał linka do kita z pozimowania tak ze całość wychodzi z lampami i montażem coś koło 3k ale zato poziom bezpieczeństwa wzrasta wielo krotnie oraz efekt oślepiania przez innych kierowców spada z powodu że xenon daje mocne światło czy jakoś z kontrastem jest to związane
Komentarz
-
-
szkoda, xenon raz na 10 lat
[ Dodano: Sro 21 Lut, 07 11:42 ]
żywotnośc xenona jest 10 do 20 razy dłuższa niż zwykłaej żarówki
[ Dodano: Sro 21 Lut, 07 11:45 ]
Zamieszczone przez szkodada sie przezyc...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasale bezpieczeństwo to podstawa więc dlatego nawet w fabi mam xenony we mgle lepiej sie widzi w deszczu też a przedewszytkim w nocy no i jeszcze jedna ważna kwestia xenon ma 35w mniej energi zużywasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez szkodaale jedna mi sie spalila i teraz jedna swieci bardziej na żółto niż druga
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecZamieszczone przez szkodaale jedna mi sie spalila i teraz jedna swieci bardziej na żółto niż drugasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Żarówki 100W na długich w OII-czy jest sens??
Czy ktokolwiek z Was ma zamontowane żarówki 100W na światłach długich?? O zamontowanie takiej mocy żarówek w światłach mijania oczywiście bym się nie pokusił, ale przemknęła mi myśl, że na długich, które się używa jednak sporadycznie i na chwilę może takie coś by hulało - co sądzicie :?:
Komentarz
-
-
po pierwsze niezgodne z przepisami, a po drugie przy takiej mocy nie wiadomo ile wytrzymalby odblysnik i inne elementy lampy (troche inna temperatura pracy)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplJa o tym wszystkim wiem... ale długie używa się przecież sporadycznie...O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
Nie jestem fachowcem ale slyszalem ze lampy strasznie nie lubia tych mocnych zarowek. Potrafia sie lekko "topic". Wiadomo ze nie stanie sie to od razu ale po co kusic los i niszczyc auto. I tak jak pisze NEOrADEk, po co chcesz zmieniac skoro uzywa sie ich sporadycznie a 55W swieca wystarczajaco jasno.
IMO wystarczy dobra jasna zarowa i po sprawie
Ewnetualnie jesli chcesz miec takie szperacze to moze pomysl o takich halogenach dalekosieznych na dachu albo na grillu :lol:Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplale długie używa się przecież sporadycznie...
[ Dodano: Pią 23 Lut, 07 12:55 ]
troche o tym mowilismy tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8347saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz